Vår pilegrimsgård er offesiellt åpnet som herberge for pilegrimsleden. Her finnes overnatting til en rimelig penge! Se mer under www.pilegrimsgard.no

Pressemelding

Pilegrimsleden gjennom Follo til Oslo er ferdig merket og 22.10.2012 fikk Solåsen Pilegrimsgård i Son status som det 1. pilegrims-herberget sør om Oslo.

Akershus fylkeskommune har i samarbeid med kommunene og frivillige entusiaster merket ferdig en pilegrimsled som går fra Østfolds grense til Gamlebyen i Oslo. Valget av traseen er basert på historisk forankring, natur- og kulturlandskap og variasjon. Pilegrimsleden gjennom Follo er et skritt videre for å binde sammen St. Olavsveiene i Norge med Norden og med nettverket av pilegrimsleder i resten av Europa

Fra Østfolds grense følger pilegrimsleden kystleden til Son sentrum. Her er det siste mulighet for å ta seg en dukkert i sjøen før en når frem til Trondheim. Son er en hvitmalt småbyidyll med et godt utvalg av spisesteder. Byens røtter som handelssted går tilbake til middelalderen. På gården Labo som betyr ladested er det bl.a. funnet vektlodd fra middelalderen som vitner om handelen. Kanskje har det gått pilegrimer her fra skipene som har ankommet ladestedet. Sons storhetstid stammer fra tømmerhandelen på 1600-tallet.

Solåsen Pilegrimsgård fikk nå offisielt status som Pilegrimsleden i Follo sitt første herberge.  Det var Ola Rønne, rådgiver for Pilegrimsleden – historiske veifar hos Akershus Fylkeskommune som sto for åpningen og herbergeskiltet ble montert.

Solåsen Pilegrimsgård, som ligger på Sons vakreste ”fjelltopp”, har en av Oslofjordens fineste utsiktsplasser med utsikt over Oslofjorden , Jeløya, Tofte. Holmestrand, Horten og Telemarkfjellene i bakgrunnen. Selv om stedet ligger sentralt er det en grønn, stille oase hvor en kan slappe av og komme bort fra hverdagens kjas og mas. Stedet har åndelig tilbud ved siden av vanlig åpen gjestevirksomhet.

Av Pilegrimsleden-herbergene på pilegrimsleden fra Svenskegrensen – Trondheim er det bare Solåsen Pilegrimsgård ved siden av Fokkstugu på Dovre som har eget kapell som er åpent for alle 24 timer i døgnet.

På Solåsen Pilegrimsgård er alle velkommen til rimelig overnatting. Enkeltrom for 650 kr per person. Dobbeltrom er et annet alternativ til 1200 kr. Her kan man slappe av litt på vandringen.