Solåsen Pilegrimsgård, som eies og driftes av Peterstiftelsen, inviterer deg eller dere som ønsker å finne stillhet og fred noen dager i sommerferien.

På en skogkledd og solrik åskam med vakker utsikt over Oslofjorden, 45 minutter fra hovedstaden, kan du koble av og finne kvile i fredelige omgivelser. I juli har Peterstiftelsen tradisjon for å åpne stedet for frivillige som kan tenke seg å være husfolk på stedet noen dager, en uke eller enda lenger. Vi ønsker at stedet skal være en åpen gård. Her kan mennesker raste og finne ro på sin pilegrimsvei og sin vei mot Gud.

For oss var det eit godt høve å få nokre stille dagar, kombinert med ferieliv i gode sommartemperaturar. Solåsen er ein fin, stille plass, med ein god fred, nydeleg utsikt og kort veg til sjøen. Men framfor alt er Solåsen ein retreatplass, og ber preg av dette, med klokketårnet på tunet, ikon på veggene, kapellet i skogkanten og god litteratur i bokhyllene. Me opplevde det som ei ære og eit privilegium å få lov å disponera plassen og få vera i dette fredelege miljøet nokre dagar og berre kjenna Guds fred senka seg over oss. – utsagn fra fjorårets husfolk. 

Bønn i fredelige omgivelser

Som husfolk får du bo i disse naturskjønne omgivelsene, og du blir med i en virksomhet som er forankret i bønn. Vi ønsker å hjelpe den enkelte til selv å be og erfare enheten med Jesus. Du tar imot pilegrimer og gjester som kommer til stedet.

Helsing frå fjorårets husfolk: Solåsen er ein fin, stille plass, med ein god fred, nydeleg utsikt og kort veg til sjøen.

På Solåsen finnes det også et kapell, som er skutt ut i berget og likner en katakombe. Kapellet står åpent hele døgnet, og alle som ønsker å benytte det er velkommen. Solåsen preges av en økumenisk profil, og stedet ble innviet til bønn og veiledning av representanter fra alle kirkesamfunn. Peterstiftelsen har kontakt med de ulike kirker og menigheter i lokalsamfunnet og feirer økumeniske gudstjenester. Apostel Peter symboliserer kirkens fjell, med troens apostoliske grunn. Og Peter står for enhet. Derfor Peterstiftelsen.

Ta kontakt med oss via telefon (48278185) eller bruk kontaktskjemaet under.