Laster Arrangementer

MERK: Avlyst grunnet COVID-19

Om temaet

Størst av alt er kjærligheten, sier Paulus i 1 Kor 13. Derfor er målet for bønn og en sann kristen spiritualitet å øke og styrke kjærligheten.

Denne temaretreaten vil gi fordypning i hva som ligger i den kristne forståelsen av kjærligheten som agape. Temaet vil bli belyst med inntil seks foredrag. Vi lytter til erfaringene fra Mechtild Grosse-Venhaus og Donato Ruffo fra den katolske Focolare-bevegelsen, som har enhet og kjærlighet som sitt kall. Hvordan lever de i deres fellesskap, i deres arbeid for mer enhet mellom kirkesamfunnene og hvilken hjelp får de i Jesu kors? “Kjærlighetens høysang” i 1 Kor 13 gir et dybdeperspektiv på hva kristen agape-kjærlighet er. Vi vil reflektere over hvordan agape-kjærligheten er beskrevet i “kjærlighetens høysang”, sett i forhold til bruk og misbruk av kjærlighets-begrepet i samtidskulturen. Joachim Grün belyser bønnens, særlig kontemplasjonens, relasjon til den elskende Gud.

Underveis vil disse spørsmålsstillingene bli belyst: Hva kjennetegner agape i forhold til andre former for kjærlighet i Bibelen? Hvordan kan vi som kirke tale sant om kjærligheten i møte med tidens sentimentalisering og seksualisering av den? Blir kjærlighetsbegrepet misbrukt i kirken og samfunnet av ideologer og makthavere? Kan også konfrontasjon, kritikk og sunn vrede være uttrykk for sann kjærlighet?

Om retreatskolen og retreatrammen

Temaretreaten er et ledd i vår undervisningsvirksomhet der vi ønsker å bringe den spirituelle erfaringsvei i dialog med kirkens tro og teologi og slå en bro mellom hode og hjerte. Vårt retreatskoletilbud er åpent for alle, og kan tas som enkeltmoduler eller samlet (bl.a. som ledd i en utdanning i åndelig veiledning).

Retreatskolen er lagt opp som undervisning i rammen av en heltaus retreat.

Ut over foredragene er det tid til hvile, bønn og rekreasjon. Under retreaten følger vi ellers tidebønnsrytmen på Solåsen. Etter foredragene er det samtale, ellers bevarer vi stillheten.

Det vil være noe mulighet for individuell samtale.

Ledere og bidragsytere:

Joachim Grün, forstander for Peterstiftelsen, teolog og åndelig veileder

Donato Ruffo og Mechtild Grosse-Venhaus fra Focolare-bevegelsen

Praktisk informasjon

Retreaten starter med kveldsmat  kl. 18 og avsluttes med lunsj kl. 12.

Kursavgift, oppredd seng på enkeltrom og alle måltider er inkludert i prisen.

 

Er det spesielle forhold vi bør kjenne til, som for eksempel dietter, allergier, behov for spesiell tilrettelegging osv., ber vi om å få beskjed i god tid og senest en uke før retreaten starter.

Pris: 3000,- – 4000,- (etter betalingsevne).
Studenter: 2000,-

Påmelding og ev. spørsmål

Joachim Grün: joachim@peterstiftelsen.no telefon: +47 415 49 415

Dersom du reiser kollektivt, kan du sjekke www.ruter.no for tog- og bussruter. Bussen stopper ca. 5 min fra Solåsen pilegrimsgård. Ønsker du å bli hentet på Sonsveien stasjon, koster det kr. 50.- pr. vei.

Ta med skrivesaker og Bibel. Sengetøy og håndklær er inkludert.

Del denne artikkelen: velg hvor du ønsker å dele!