Laster Arrangementer

Bibelen oppfordrer oss til å be uavlatelig. Dette kan være vanskelig å forstå og gripe så vi hopper ofte over denne utfordringen.  Ørkenfedrene og den ortodokse kirke lærer «Jesus-bønnen» som veien til uavlatelig bønn. Denne bønnen er også kalt hjertebønnen.

Retreatleder, Joachim F. Grün forteller:

“Jeg har hatt glede av å begynne med på en pilegrimsvandring på munkeøya Athos som student. På Solåsen Pilegrimsgård praktiserer vi Jesusbønnen regelmessig, den er en viktig del av vår ignatianske 30- dagers retreat. Kroppen, og ikke minst pusten, er viktig i denne bønneformen. Utvendig sett kan denne meditasjonsformen ligne mindfulness eller noen former for Yoga, men her er det Kristus som står i sentrum. Mye kalles i dag «kontemplasjon» som ikke er det. Det gis korte undervisnings-impulser som formidler kirkens klassiske erfaringsvei fra vanlige bønneformer, over meditasjon, anfektelsen/natten mot kontemplasjon. Kontemplasjon er Guds gave. Den kan ikke manipuleres frem, men bare passivt tas imot. Det vi derimot kan gjøre er å aktivt innøve den stille bønn, særlig hjertebønnen, som forbereder oss for kontemplasjon.”

HVORDAN

Som temaretreat vil vi ha noen korte foredrag med innføring i forskjellige former for hjertebønner med Kristus i sentrum. Innføring i sammenhengen mellom Ordet, (Jesus-)meditasjon og kontemplasjon. Innføring i den «aktive kontemplative bønnen». Men det hele blir gjort i rammen av retreat og stillhet.

Ved siden av stille måltider er dagens rytme preget av turer i stillhet, hvile, stille bønnetider alene og felles, tidebønnene med nattverd.

Retreatens hovedprogram er fra fredag til søndag, men mandag kan du ha stille dag på Solåsen.

Stille dag program:

  • Tidebønner kl 8.30 og kl 12.00.
  • Frokost og lunch i stillhet.
  • Turgåing og hvile.
  • Avreise i 15-tiden.

STED: Solåsen Pilegrimsgård

LEDER: Joachim F Grün

Ta gjerne kontakt med Joachim F Grün: +47 415 49 415
joachim@peterstiftelsen.no

Pris:

3000-4000 kr, etter betalingsevne. Betaling gjøres før retreatstart.

Kontonummer: 1080 27 59741
Vipps: 133930
VIKTIG: Merk betalingen med “retreatnavn + dato retreaten arrangeres”

Meld deg på arrangementet i påmeldingsskjemaet under 

Del denne artikkelen: velg hvor du ønsker å dele!